неділю

Трояндова ароматерапія

 

«Троянда – цариця квітів», таку назву дала їй давньогрецька поетеса Сапфо і досі цей титул ніхто не оспорює. З найдавніших часів зустрічаються згадки про троянду і її чарівні властивості в літописах багатьох держав, а пізніше троянду навіть оголосили «райською квіткою».
Ще в Давньому Римі жінки приймали ванни з пелюстками троянд для повернення молодості. Щоранку служниці збирали росу з квіток троянд, так як вважалося, що вона володіє протизапальними властивостями. Вчений і філософ Авіцена писав: «Трояндове масло підвищує можливості розуму і збільшує швидкість мислення». Від себе ж додамо, що аромат троянд покращує настрій, знімає емоційне напруження та переносить нас у казкову країну мрій.


Не дивно, що саме троянди заполонили серце і сад чарівної тендітної жінки – бабусі видатного вченого М.А.Доллежаля. А нині на честь академіка буяє трояндами рідна школа.
Зараз саме пора цвітіння королеви квітів, і наш шкільний сад сповнений дивовижних трояндових ароматів, вабить до себе не лише комах, але й допитливих пізнайків – молодших школярів. З неймовірною ніжністю торкаються дитячі рученята до тендітних пелюсток, з неймовірною насолодою вдихають кирпаті носики дивні аромати. Аня Ковальова, учениця 2 класу, стверджує, що кожна троянда має свій неповторний запах: малинова пахне малиною, бузкова – бузком, жовта пахне сонечком і медом, біла – ніжністю маминих долонь, а червона троянда пахне щастям. І ми, дорослі, віримо в це, адже лише щасливі діти можуть так посміхатися…


До речі, вчений Н.А.Кюнцель, який одним з перших увів поняття «ароматерапія», наголошував, що люди, які регулярно вдихають аромат троянди, мають рівну світлу ауру та викликають симпатію оточуючих. Сьогодні ж вчені називають трояндовий аромат одним з найсильніших антидепресантів.
То ж бажаємо вам гарного настрою і неймовірного букету троянд!     


Немає коментарів:

Дописати коментар