неділю

Математичні свята: День народження числа е


Математичний календар визначних дат в Омельницькій філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» продовжило святкування Дня народження числа е, яке відзначається 7 лютого о 18 год 28 хв (наближене значення числа е 2,71828). Під керівництвом учителя математики Білик О. С. діти дізнались про ще одну фундаментальну константу, позначення для якої запровадив Л. Ейлер (1707-1783 рр., швейцарський, російський і німецький математик та фізик), та природні явища, які описує експонента.
Цікавим дозвіллям для учнів 5-7 класів стало розв'язання логічних задач за допомогою кіл Ейлера.


Леонард Ейлер був геніальним математиком, який умів застосовувати математичні прийоми на практиці. Він успішно використав для розв'язання різних завдань ідею зображення понять і класів предметів у вигляді кіл. Із допомогою кіл можна легко і наочно розв’язати завдання з громіздкими умовами, для розв’язування яких звичайним способом знадобилося б складання системи з декількох рівнянь, наприклад, з трьома невідомими. Подібні завдання часто мають практичний характер, що важливо в сучасному житті. Вони змушують підходити до вирішення будь-якої проблеми з різних сторін, вміти вибирати з безлічі способів розв’язання оптимальний шлях, тобто мислити критично.


Дана тема, безумовно, розширює математичний кругозір учнів, збагачує арсенал засобів, що використовуються в розв’язанні різноманітних завдань.



Немає коментарів:

Дописати коментар