суботу

Екскурсія до Зеленої садиби


Сільський зелений туризм – це прекрасна можливість повернутися до природи, до землі, до свого коріння, суті і стати самим собою. Таку можливість подарував учням школи Станіслав Петрович Яковенко – господар Зеленої садиби, що знаходиться у місті Токмак.
Зелена садиба – це культурно-оздоровчий комплекс, що складається з кількох частин. Перша – двір ХІХ століття, де розміщені будиночок мельника з кованими сходами, імітація дерев’яної церкви та корчма, діюча кузня, старовинний будинок зі світлицею та справжньою піччю.

Українська хата – це музей української вишивки народних майстринь Валентини Харлової та Валентини Мелай. Зачаровують своєю красою рушники та сорочки, та найбільше вражає вишита карта Запорізької області, на якій зображені найвизначніші місця нашого краю. Глиняний посуд, червоний куток з лампадкою та старовинними іконами, в’язки висушених лікарських трав  під сволоками створюють дивовижну атмосферу минулого. Розпис стін, печі та вікон виконано майстрами петриківського розпису Андрієм та Марією Пікуш.


Наступна частина садиби – імітація гірського масиву, гора-вулкан та гора з печерою Дракона. Прикрашає цю частину ставочок з водоспадом та водяним млином, альтанка та дитячий майданчик. А виготовлене зі скла «Дерево життя», прикрашене дубовим листям, виноградною лозою та гронами винограду, є символом добробуту сім’ї. Кожен відвідувач садиби має змогу відчути біля цього дерева тепло родинного вогнища.


Вражає своєю красою і відкритий басейн зі скляним зображенням чайки, що злітає з гірського масиву до прозоро-синьої води.


Незабутні враження від цієї подорожі назавжди залишаться чудовими світлинами, які ми зробили на згадку про відвідання Зеленої садиби.


Немає коментарів:

Дописати коментар