вівторок

І знову про правову обізнаність неповнолітніх

 

Для того, аби учні Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» поглибили свої правові знання та змогли усвідомити наслідки протиправної поведінки, з ними зустрілася дільничний офіцер Сектору превенції старший лейтенант поліції Світлана Руденко.


Правова освіта молоді є пріоритетним напрямком роботи всіх організацій, які мають відношення до виховання майбутнього покоління, тому співробітник Оріхівського відділення поліції провела зі школярами профілактичну бесіду на тему «Правова обізнаність неповнолітніх».


«Гостя в погонах» розповіла дівчатам та хлопцям про права та обов’язки підлітків, адміністративну та кримінальну відповідальності за вчинені злочини, вплив на здоров’я неповнолітніх шкідливих звичок, а також ознайомила школярів зі специфікою роботи лінії «102». На початку бесіди правоохоронець навела присутнім статистику злочинів, скоєних неповнолітніми, а також навела кілька прикладів, коли за правопорушення, вчинені неповнолітніми, доводилося відповідати їх батькам та опікунам.


Світлана Антонівна зауважила, що погані вчинки та злочини можуть в подальшому згубно позначитися на долі юних правопорушників і призвести до незворотних наслідків, тому перш ніж зробити «хибний крок», слід пам’ятати, що це в першу чергу негативно вплине на їх життя. «Треба дотримуватися чинного законодавства, бути законослухняним громадянином своєї держави, знайти себе в спорті чи творчості, товаришувати, мати багато друзів й допомагати іншим», – зауважила пані Світлана.


Крім того офіцер поліції розповіла школярам про відповідальність, яку підлітки понесуть у разі прогулу занять у школі, а також навела приклади поставлення на облік до поліції неповнолітніх, які мали ознаки девіантної поведінки. Щоб уникнути подібних неприємностей, правоохоронець застерегла та суворо наказала дітям вести себе чемно і не порушувати дисципліну на уроках та перервах.


Учні зацікавлено слухати лекцію, а наприкінці зустрічі кожен з них мав змогу поставити своє запитання та отримати на нього змістовну відповідь.


Немає коментарів:

Дописати коментар