вівторок

"Україна від А до Я"


  У цікавій та незвичній формі пройшов перший урок для учнів 6-9 класів. Гостинно відкрила для них двері телевітальня, господиня якої - класний керівник 9 класу - Петровська Ірина Олександрівна разом зі ствоїми колегами-експертами Бондаренко Інною Іванівною та Барко Наталією Іванівною познайомили учнів з проектом "Україна від А до Я", присвяченим 25-річчю незалежності України.
   Україна багата своєю історією, своїм розмаїттям. На нашій землі творили Франко та Шевченко, писали свої геніальні картини Врубель та Малевич. Наша земля подарувала світові геніальних Булгакова та Гоголя, тут народився король хореографії Лифар. Піонер літакобудування - Сікорський - з Києва, батько освоєння космосу - Корольов - з Житомирщини. Тому було створено своєрідну абетку зі слів, що асоціюються з нашою Батьківщиною. Це прізвища відомих українців, геграфічні назви, літературні та музичні твори, сакральні речі для українського народу.
   Розповіді вчителів змінювалися виступами учнів, лунали народні та сучасні українські пісні. Учні мали змогу побачити фрагмент першого виконання пісні "Червона рута" та віртуально помандрувати Карпатами, бути присутніми при підписанні Акту про проголошення незалежності України. А подарунком на ювілейний день народження Батьківщини став оберіг, виготовлений власноруч, та найщиріші побажання миру, добробуту, процвітання державі та всім українцям. 

Немає коментарів:

Дописати коментар