четвер

Освіті Омельника 135 років


З теплим ласкавим промінням золотого Сонечка, тендітною павутиною «бабиного літа» та жовтогарячими барвами осіннього падолисту завітав до Омельницьої школи імені академіка М.А.Доллежаля славний ювілей – 135 років освіті. Адже у 1881 році в селі Омельник Преображенської волості Олександрівського повіту Таврійської губернії була відкрита перша власна церковно-приходська школа.
Мудреці говорять, що школа – це не тільки стіни. Насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: і ті, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але вони завжди живуть у пам’яті учнів, колег, і вчителі-ветерани праці, для яких найвища нагорода в житі – успіхи колишніх вихованців, їх щирі слова подяки.
З самого ранку у святково прибраному фойє та коридорах школи було людно, як ніколи. Яскраві кульки, море квітів, фото колажі зі світлинами, що відображають шкільне життя, виставка творчих робіт зроблених учнями та їх батьками з осіннього листя. А скільки гостей! Всюди радісні розчулені обличчя, щирі привітання…
Школа-ювілярка радо зустрічала поважних гостей, серед яких – заступник голови Преображенської об’єднаної територіальної громади С.Шаповалов, донька омельницького поета-пісняра І.Сухаря О.Корякова, член Національної спілки журналістів України Т.Курочкіна. Щирими вітаннями віншували колектив випускниця 1981 року, ветеран педагогічної праці, автор слів шкільного гімну Л.Онищенко та випускник 1984 року, директор Терсянської школи Новомиколаївського району, учасник АТО В.Застрожніков.  Були квіти, доброзичливі посмішки, шквал емоцій та бурхливі оплески.
Школа – вогник, що впродовж усього життя зігріває душу кожного теплом і завжди радо відчиняє назустріч двері. Школа – це країна, яку називають землею дитинства. Водночас саме у ній розпускаються квіти юності. Школа не підвладна вікові. Вона живе доти, доки у її стінах звучить сміх школярів, а на поріг ступають дитячі ніжки.  
Наша школа має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку у майбутньому. Впевненість у завтрашньому дні ґрунтується на високому професіоналізмі вчительського колективу, багаторічних традиціях, сучасних методиках виховання, тісній співпраці з випускниками й батьками.

Без минулого немає майбутнього, і обов’язком нинішніх учнів є не лише берегти, а й примножувати історію школи, передавати її з покоління в покоління. З гідністю та честю гордо нести статус випускника Омельницької школи.  

Немає коментарів:

Дописати коментар