четвер

Вишиванка єднає нас


 


Усе навколо завмирає,
Коли вдягаю вишиванку.
Лиш серце радісно палає,
Мов промінь сонця на світанку.

Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. Для українців вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне і святе. Це оберіг, що об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.


Кожного третього четверга травня увесь світ відзначає День вишиванки. Цьогоріч свято припало на 17 травня. Учні та вчителі Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» не залишились осторонь. Дрес-кодом сьогодні стала вишиванка. Тож зранку школа майоріла яскравими барвами вишитих сорочок, а робочий день розпочався з піднесено-патріотичного настрою та посмішок.
Найактивнішими учасниками акції «Одягни вишиванку» стали учні 4 класу (класовод Тилик Т.А.) – увесь клас прийшов у вишитих сорочках.


Неабияке захоплення викликала оформлена в українському стилі фотозона, де кожен мав змогу зробити незабутні світлини. Що перерви школярі по одному, парами, групами та цілими класами влаштовували фотомарафон, намагаючись зробити найоригінальніші фото.


Крім того у школі пройшов конкурс зачісок «Я – українка», до якого долучилася майже уся дівоча половина шкільної родини. Традиційні коси та сучасні зачіски, оздоблені квітами та стрічками, просто вражали креативністю та творчим підходом. Захоплення та замилування викликали зачіски Єлизавети та Олени Пакетів, Вікторії Литвиненко, Світлани Петровської, Лілії Косьмін, Тетяни Деревянко, Анастасії Шатохіної, Вікторії Вєрєжнікової та Вікторії Саідової, Аліни Дудинець, Анастасії Савченко, Валерії Дроздової, Ірини Мащенко та ін.  



Проведення Дня вишиванки продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. «Сьогодні в нашій школі святкують День вишиванки. Це свято відзначає весь український народ. Я вважаю, що вишиванка – це оригінальність нашого народу. Одягаючи її ми показуємо, як ми любимо свою країну» – поділилася думкою голова учнівського комітету Наталя Білоконь.  


Вишиванка – генетичний код нації. Будьмо українцями – одягаймо вишиванки! Зі святом!




Немає коментарів:

Дописати коментар