неділю

Школо, знов переступаю твій поріг!



Нас доля розвела по всіх світах:
Своя стежина в кожного – свій шлях,
Та ми збираємося – знову й знов
У рідну школу – під її покров.

Омельницька школа має свої славні традиції, серед яких – щорічні зустрічі випускників ювілейних років. Зустріч випускників – свято особливе, яке трепетним мерехтінням спогадів бентежить серце, чарує душу, навіваючи згадку про світлі шкільні роки. У третю суботу травня позліталися до рідної школи колишні учні, щоб поспілкуватися, згадати, порадіти та посумувати, зустрітися із незабутнім дитинством та юністю.


Вир життя розкидав випускників школи по різних шляхах, по-різному склалися їхні долі. Дехто так і проживає в рідному селі, багато хто торує життєві шляхи далеко від отчого дому, а інших доля закинула так далеко, що через велику відстань не змогли приїхати на зустріч, але душею і подумки були поряд із однокласниками.
Вечір зустрічі розпочався із дзвоника, який скликав колишніх учнів на урочистий захід до актової зали. Як годиться, теплими словами та найкращими побажаннями зустріла колишніх випускників директор школи Т.І.Орел. Подарунком-піснею «Вечер школьных друзей» звернулися до колишніх учнів вчителі. Багато теплих, щирих, хвилюючих серце слів прозвучало і з уст самих випускників. Вечір зустрічі перетворився на справжнє родинне свято, під час якого всі присутні злилися у стоголовий хор, виконуючи пісню «Изгиб гитары желтой» своєрідний гімн випускників усіх поколінь.
Не обійшлося без спогадів, жартів із шкільного життя, мудрих порад та настанов досвідчених випускників, які багато досягли у своєму житті. Хвилиною мовчання вшанували педагоги та випускники пам’ять вчителів та однокласників, які вже ніколи не переступлять шкільного порогу, бо їхні душі відлетіли у вічність.
Пройшли, пробігли роки… Але очі випускників не втратили веселих іскорок та блиску. І хоча у кожного своє життя, по-своєму цікаве, насичене подіями, усім було що сказати про себе, про свої здобутки, здобутки своєї родини. Одним словом, це був ще один день дитинства, хоч уже й дорослих людей, ще на один день усі вони стали веселими, безтурботними учнями.



На згадку про цю зустріч було зроблене загальне фото, аби створити своєрідний місток між поколіннями, передаючи у спадок найкращі миттєвості шкільного життя.
Прощаючись із випускниками минулих років, директор школи, Т.І.Орел,  підкреслила: «Ми пишаємося всіма, хто натхненно черпав знання в нашому храмі науки і, вийшовши із затишних кабінетів та гамірних коридорів, зберігає дитячий запал у своїх серцях; невтомною працею й інтелектуальним потенціалом стверджує велич України; пише живі сторінки історії нашої школи».



            Дорогі випускники, пам’ятайте, що Ви завжди бажані гості в рідній школі. Ми чекаємо Вас, незалежно від року випуску, рангів та посад, адже саме у стінах Alma-mater ви маєте виняткову можливість поринути в теплу, незабутню атмосферу шкільного життя, продовжуючи її багаті традиції та історію.



Немає коментарів:

Дописати коментар