середу

Свято зі сльозами на очах


 

8 та 9 Травня – не тільки прекрасні весняні дні, але й незабутні, пам’ятні дати – День Пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, вклоняючись подвигу тих, хто назавжди залишився прикладом мужності та сили духу. Ми згадуємо усіх, хто боровся на фронтах війни та у підпіллі, працював у тилу, карався у концентраційних таборах. Їхній подвиг та їхня жертовність не підлягають забуттю.


8 Травня учнями Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля був здійснений Десант пам’яті до меморіального комплексу села Свобода. Школярі поклали вінки та квіти до пам’ятника Скорботній матері та братської могили, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у роки війни.   


         Традиційно в День Перемоги учні та педагоги урочистою ходою пройшли від шкільного порогу до Меморіалу воїнам-визволителям, де відбувся святковий мітинг-реквієм «Пам’ять вічно жива». З привітальними словами до всіх присутніх звернулися завідувач Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля Тетяна Іванівна Орел, староста Омельницького старостинського округу Павло Миколайович Трипольський, голова первинної ветеранської організації Світлана Іванівна Дроздова. Пролунали слова вдячності всім, хто пройшов вогонь Другої світової війни, побажання довгих років життя, міцного здоров’я, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні.


Усі присутні хвилиною тиші вшанували пам’ять про самовідданих подвиг мільйонів співвітчизників у роки Другої світової війни, а букети квітів, подаровані учасникам війни та покладені до меморіалу, стали своєрідним місточком, що з’єднав теперішнє і минуле. Під час мітингу звучали зворушливі слова і вірші від учнів школи та патріотичні пісні у виконанні омельничан Ольги Петренко, Марії Попової та Святослава Топчія, Ніни Якубовської, вокального гурту «Мрія».
Мітинг завершився груповим фото та святковою концертною програмою в сільському будинку культури.   



Немає коментарів:

Дописати коментар