понеділок

Міжнародний день обіймів


21 січня у всьому світі відзначається одне з найбільш незвичайних свят – Міжнародний день обіймів (International Hug Day).
З обіймів починається життя людини – адже перше, що робить мати після появи свого чада на світ – обіймає його і прикладає до грудей. Обійми супроводжують нас протягом усього життєвого шляху – обіймаються закохані, подружжя, друзі, родичі. Обнімаються, вітаючи один одного, висловлюючи свої почуття. Обійми – символ близькості і любові. Тому присвячене обіймам свято знайшло буквально всенародну підтримку і в світі, і в нашій країні.


Це добре свято було засновано в 1986 році в США, а потім швидко поширилося на всі регіони світу. Кажуть, що придумали це свято студенти. І відповідно до цього свята, обійняти по-дружньому в цей день можна навіть незнайому людину.
За своєрідним «повір’ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону – окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.


День обіймів – важливе свято. Воно підкреслює важливість турботи, уваги, підтримки, зміцнює взаємовідносини людей. Відзначати його можна в тихому домашньому колі, на гучній вечірці або просто гуляючи по місту. Головне – обійняти якомога більше людей!
Приємно те, що святкування 21 січня не потребує ніяких матеріальних витрат. Вам варто лише щедро нагородити своїм теплом усіх, кого вважаєте за потрібне. Вітаючи з святом, подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої щирі теплі почуття.

Любі мої одинадцятикласники!
Вітаю всіх з днем обіймів!
Випромінюйте радість, даруйте позитив і посмішки.
Обіймайтеся частіше і заряджайте всіх скептиків гарним настроєм.
Обійми зближують, розфарбовують сірі будні і вносять в життя радісні миті.


Немає коментарів:

Дописати коментар