суботу

І сине небо, і жовте сонце…, або 100-річчя Соборності України

Лунає пісня солов’їна
І вітер віє степовий.
Моя соборна Україна
Знов зустрічає день новий.


День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та єдності нації під якою розуміють соціальну єдність, політичну єдність, єдність традицій і перспектив розвитку, економічну та соціальну однорідність суспільства. Ми переконані, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом з метою здобуття незалежності, соборності, державності.


Проголошення Акта Злуки – дуже важлива подія в історії нашої країни, адже вона ознаменувала перше об’єднання Сходу та Заходу України в єдину соборну державу. 100-річний ювілей є чудовою нагодою ще раз згадати, як багато звершень, традицій та любові до рідної землі об’єднує наші серця.


В день соборності та злуки,
З заходу на схід.
Всі візьмемося за руки
Бо один ми рід. –

Під таким гаслом урочисто та патріотично відзначили День Соборності України учні нашої школи. Для школярів 5-11 класів були проведені тематичні уроки «Єднання заради Незалежності», «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», «Наша сила в єдності». У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Школярі прикрасили школу висловами й тематичними малюнками, приуроченими до Дня Соборності.


Проте кульмінацією святкування стало проведення флешмобу: «Живий ланцюг єднання», суть якого була передати Державний Прапор від першокласників до випускників, тим самим створивши нерозривний символічний ланцюг єдності, дружби, братання, свободи і гордості за рідну Україну.


По завершенню флешмобу у вестибюлі школи учні та вчителі заспівали акапельно Гімн України.


Слава Україні! Героям слава!


Немає коментарів:

Дописати коментар