неділю

З ювілеєм, «АСТЕР»!

 

Науково-дослідницьке краєзнавче об’єднання «АСТЕР» – окраса і гордість нашої школи – сьогодні святкує ювілей! Головному досліднику і хранителю історії рідного краю виповнилося 20 років! Багато це чи мало? Судіть самі… за цей час спільними зусиллями історичної, еколого-біологічної та філологічної філій НДКО написано 16 пошукових робіт, видано 3 книги, зібрано величезну кількість матеріалів для шкільного краєзнавчого музею…


Ювілейне засідання «АСТЕР», що відбулося 22 березня, було приурочене 205-річниці з дня народження генія української літератури Тараса Григоровича Шевченка. Театралізовані уривки біографії Кобзаря, дослідження творчого доробку, виконання пісень на слова Тараса Шевченка вдало поєднувалися з виступами вокального гурту «Мрія», привітаннями колишніх випускників і гостей школи.


По завершенні свята, у шкільному парку Перемоги було висаджено Шевченківську алею з 55 дерев, любовно оспіваних Тарасом Григоровичем у своїх творах. Калина, вишня, верба, тополя, груша, яблуня, горіх… далеко не повний перелік саджанців. Окрасою ж алеї має стати дуб, що безапеляційно асоціюється з Тарасом Шевченком, уособлюючи міць духу і характер поета, незламність його переконань.


За переказами, саме під віковим Запорізьким дубом 1843 року Шевченко читав свою «Катерину» нащадкам славнозвісних козаків; під могутніми дубами збирав Тарас селян, аби погомоніти з ними про життя і поспівати пісень; у поезіях Кобзаря під дубом зустрічалися закохані, дівчина чекала козака, на дубовому вітті зозуля кувала літа… Тож не випадково девізом ювілейного засідання «АСТЕР» стали слова «Дуби Шевченка єднають Україну».


Вітаємо «АСТЕР» зі святом! 
Бажаємо й надалі творчого пошуку під незмінним девізом 
«Жодного дня без рисочки!»

Голова Учкому Владислав Проскура


Немає коментарів:

Дописати коментар