неділю

За підсумками Тижня дитячої та юнацької книги


Книги – морська глибина
                                                                                     Хто, в них пірне аж до дна,
                                                                                    Той хоч і труду мав досить,
                                                                                            Дивні перли виносить.
                                                                                                                    (І.Франко)

З метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, підвищення інтересу учнів до ролі книжки в суспільному та історично-культурному житті, надання практичної допомоги щодо вибору книжок для читання та їх пошуку в бібліотеці, користування довідковими виданнями та періодикою, у нашій школі пройшов Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.


В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги має на меті не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеки в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчуває себе бажаним гостем. Це була захоплююча мандрівка школярів у світ літератури разом із шкільним бібліотекарем та вчителями української та зарубіжної літератури.


Бібліотечні уроки та вікторини, книжкові виставки, обговорення та презентація улюблених прочитаних книг, акція «Подаруй бібліотеці книгу», яка об’єднала небайдужих, що поповнили бібліотечний фонд, подарувавши книгозбірні свої вже прочитані книги, та багато цікавих змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності, принесли учням неабияке задоволення.


Тиждень дитячої та юнацької книги стане своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури та сприятиме поглибленню і розширенню читацьких інтересів.



Немає коментарів:

Дописати коментар