пʼятницю

Увага! Коронавірусна інфекція!


Китайський коронавірус – нова небезпечна хвороба, епідемія якої загрожує світу. Які причини, ознаки та симптоми коронавірусу, як розпізнати це захворювання і як можна захистити себе, щоб не заразитись? Відповіді на ці непрості запитання шукали п’ятикласники Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля під час години спілкування «Мистецтво бути здоровим»
Нагадаємо, що Коронавірус 2019-2020 року, або китайський коронавірус – це новий вид вірусу, що вперше був зафіксований серед людей у Китаї в місті Ухань наприкінці 2019 року та став сьогодні причиною масштабного спалаху респіраторних захворювань із важкими ускладненнями і високою смертністю. 
Вірус належить до родини коронавірусів і ще недостатньо вивчений. Існуючі вакцини не є ефективні для профілактики нового виду коронавірусу. Вчені тільки-но розпочали роботу в цьому напрямку. Проте захистити себе від хвороби, спричиненої коронавірусом, можна, дотримуючись таких рекомендацій:
- уникати контакту з будь-яким хворим на ГРВІ (карантинні заходи);
- регулярно мити руки з милом – ретельно, до 1 хвилини, особливо після контакту з будь-яким хворим на ГРВІ;
- при контакті з будь-яким хворим на ГРВІ уникати потрапляння капель слини хворого на слизові оболонки та інші поверхні тіла;
- не торкатися немитими руками очей, носа, рота – вірус може проникати через слизові оболонки;
- користуватися деззасобами; провітрювати і здійснювати вологе прибирання приміщень, де перебував хворий;
- правильно використовувати медичні маски (хворі та близьке оточення, що контактує з ними, медперсонал) – доцільно у приміщенні, міняти через кожні 30 хвилин;
- хворому з будь-якими ознаками ГРВІ обов’язково користуватися одноразовими хустинками, прикривати рот і ніс при кашлі, чханні. 

Дотримуйтеся правил особистої гігієни і будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар