четвер

Обережно, міни!


      Через військовий конфлікт, що триває на Сході України, питання мінної безпеки є сьогодні досить актуальним. Міни, що не розірвалися та вибухові предмети забирають все більше життів.
     Станом на кінець квітня 2016 року Державна служба з надзвичайних ситуацій України вилучила близько 38 500 вибухонебезпечних предметів, що залишилися після воєнних дій в Донецькій та Луганській областях.
   У вересні минулого року спеціалісти Міжнародного фонду ЮНІСЕФ разом з партнерами презентували інформаційну кампанію про небезпеку мін та вибухових предметів.
   19 травня в стінах нашого навчального закладу відбулася інформаційна зустріч «Інформування населення про мінну небезпеку» з інструктором з мінної небезпеки 93-ї бригади Збройних Сил України, представником Датської групи з розміновування (DDG), капеланом Зайшлим Олександром Васильовичем.
   Метою заходу було інформування учнівського та педагогічного колективу про небезпеку мін та боєприпасів, що не вибухнули, та про поведінку у надзвичайних ситуаціях.
   Доступно, у вигляді повчального мультфільму, була донесена інформація до учнів початкових класів. Учні середньої та старшої ланки отримали не лише поради щодо поведінки у разі знаходження вибухонебезпечних пристроїв та предметів, а й отримали первинні знання про види мін та снарядів, силу враження та їх дію на організм людини. Учні практично відпрацювали можливі дії у разі потрапляння на мінне поле та надання допомоги потерпілому, що опинився на замінованій території.