понеділок

Вічна пам'ять, вічна скорбота


Травневий день рахує мирні весни,
І ми йдемо до Вічного вогню,
Щоб в день святковий в спогадах воскресли
Ті, хто не зміг зустріти цю весну.
Нехай літа зупинять біг у вічність,
Нехай не кличуть в небо журавлі.
Щоб ветеранам низько поклонитись,
Ми знов до вічного вогню прийшли...


    Щороку 9 Травня відзначає наша країна велике свято - День Перемоги. Це свято для нас усіх пов'язане з весною, народженням та розквітом нового життя.
    У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни. Ми у вічному боргу перед ними, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які вони виявили в боях за рідну землю.
    Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, кому завдячуємо ми свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо посміхатися сонцю, милуватися квітами, радіти життю. 
    Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.
    Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.
    Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Великої Вітчизняної, бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя! 
    Вічна слава сивочолим ветеранам!
    Вічна пам'ять полеглим за мир!

Я пам’ятаю вас, мої герої! 
Я принесу конвалій навесні, 
І чорнобривців літньою порою, 
Калини кетяг у осінні дні. 

Залишу стигле яблучко на Спаса 
І крашанку у Великодній час. 
Щоб поминальна свічка не загасла, 
Завжди я пам’ятатиму про вас!