неділю

З Днем народження, школо!

День народження школи – це свято для всіх!
Хай лунає в ній завжди учнів радісний сміх.
Хай збирають всіх дзвоники ранком щодня.
Хай щасливою буде шкільна сім’я!


Школа… У кожного це слово викликає різні спогади та емоції, але все ж таки вони пов’язані з чимось добрим і вічним. Адже школа для нас – це не просто приміщення, у стінах якого ми здобуваємо знання, це наша друга домівка, де ми зростаємо, пізнаємо життя, перше кохання та дружбу. Де вчителі для нас – і наставники, і друзі.
9 листопада у стінах нашої рідної школи відбулася святкова подія – День народження – спільне свято всієї шкільної родини, свято поколінь.
Колектив, учні та випускники школи організували чудовий святковий захід. Привітати рідну школу з Днем народження зібралося багато випускників та гостей свята, які поспішали висловити найтепліші слова вітання.
На свято до школи завітав Маленький принц (Корховий Денис, учень 6 класу), який мандрував у всесвіті у пошуках друзів. З розповіді ведучих він дізнався про те, як влаштована планета під іменем Омельницька філія імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа», про мис Вірності і океан Знань, про материк Розуму, острів Скарбів, річки Дружби і джерела Надії…
Про історію народження школи та короткі біографічні відомості розповіла присутнім завідувач філії – Тетяна Іванівна Орел.
Зі словами вдячності звернулася до рідної школи випускниця 2003 року Проскура Олена, яка розповіла, що школа для її родини – оберіг, адже тут навчалися і її прабабуся, і бабуся, і батьки, старший брат, чоловік, а нині першокласником є її син. Чудову пісню подарувала присутнім випускниця 2005 року Петренко Ольга.
Від імені Омельницької сільської ради, з вітальним словом виступила секретар Тамара Іванівна Чумічка (теж випускниця школи). Окрім теплих слів, Тамара Іванівна вручила подарунок від сільської ради – вазони з квітами та флеш-накопичувач для телевізора.
Слова вдячності від імені батьківського колективу висловила Попова Марія Іллівна. ЇЇ дарунком стали не лише щирі побажання та слова вдячності, а й гарна пісня, яку жінка виконала разом зі своїм онуком, учнем 2 класу, Святославом Топчієм.
На святі були присутні численні друзі школи. З теплими словами до колективу школи звернулася Тамара Андріївна Курочкіна, оріхівська письменниця, Член Національної спілки журналістів України. Вона побажала шкільній планеті та її мешканцям творчого польоту думки та міцного здоров’я для підкорення нових вершин.
Неймовірно теплим був виступ учнів КЗ «НВК «Основа», які побажали тепла і миру шкільній родині та подарували виготовлену власноруч квітку соняшника – символ миру, тепла, сонця.
Слово мав і директор Малотокмачанської школи Олександр Григорович Гамов. Його щирі слова про дружбу між нашими навчальними закладами не залишили жодного байдужого у залі. Чудова картина з зображенням пейзажу рідного краю стала гарним довершенням виступу друзів з Малої Токмачки.
Вітальна адреса на ім’я школи прийшла і з Запорізької АЕС, з якою наша школа також підтримує дружні стосунки.
Та найнесподіванішим сюрпризом стало відео-привітання з Омельницького аграрного ліцею Кременчуцького району Полтавської області – члена Асоціації Омельницьких шкіл.
З нагоди свята учні школи отримали нагрудні значки, які засвідчують їх приналежність до шкільної родини Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа». Гостям же були вручені пам’ятні брелоки з зображенням символіки дружніх шкіл – Омельницької, Преображенської, Малотокмачанської. 
У цікавій формі пройшла посвята у вчителі школи молодого спеціаліста Катерини Сергіївни Оленець. «Чарівний український віночок» читав думки пані Катерини та озвучував їх рядками з відомих пісень.
Своїми талантами порадували присутніх учениця 1 класу Пакета Єлизавета, учениці 6 класу Попадинець Віолета та Пакета Олена, вокальна група учнів 8 класу та колектив вчителів.
Яке ж свято без іменинного пирога? Тож закінчилося святкове дійство феєрверками та іменинним пирогом, яким досхочу поласували всі присутні.
Для учнів Омельницької, Преображенської, Малотокмачанської шкіл був проведений цікавий майстер-клас по виготовленню власної шкільної символіки. Всі справилися на відмінно.


У шкільному саду було висаджено 118 кущ троянди – на честь 118 року з Дня народження академіка М.А.Доллежаля, ім’я якого вже декілька років з гордістю носить наша школа. Як символ школи-матері було закладено липову алею.

                      Зі святом, рідна школо! Живи і процвітай!

Немає коментарів:

Дописати коментар