понеділок

Під Крутами бій, під Крутами кров…


29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути відбулася подія, яка набула для українського народу символічного значення. П’ятигодинний бій між шеститисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та трьома сотнями київських студентів, що стали живим заслоном на підступах до Києва. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. 
До 100-річчя бою під Крутами в нашій школі для учнів 7-11 класів пройшов історико-літературний урок «Під Крутами бій, під Крутами кров…», в ході якого школярі поповнили свої знання про героїчні сторінки української історії. Учні переглянули документальний фільм «Недооцінений урок історії. Герої Крут», прослухали музичні композиції «Балада про Крути» Павла Дворського та «Ніколи не плач» рок-гурту «Тінь сонця», продекламували вірші українських поетів ХХ століття Павла Тичини, Богдана-Ігоря Антоновича, Олекси Ющенка, Марії Коломий, Богдана Бора та омельницького поета-пісняра Івана Сухаря про героїчні події 100-річної давнини. Хвилиною мовчання вшанували всі присутні полеглих молодиків, що поклали свої життя на вівтар незалежності України.
По класам пройшли інформаційні години «Пам’ятаємо героїв Крут». У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Згадаймо юність, що горіла в Крутах».
300 молодих юнаків 100  років тому пішли у безсмертя і стали героями. А герої не вмирають. Вони продовжують жити у пам’яті і справах наступних поколінь!


Немає коментарів:

Дописати коментар