неділю

Акція «Допоможемо зимуючим птахам» триває!

 

         Зима – важка пора випробувань для птахів, що залишилися у ріднім краї. Маленькі беззахисні створіння потерпають не стільки від холоду, скільки від голоду, не в змозі відшукати собі під снігом навіть найменшої поживи. Саме тому учні нашої школи щозими долучаються до участі у Всеукраїнській екологічній акції «Допоможемо зимуючим птахам».


           З настанням перших холодів, школярі виготовили та розвісили на території шкільного подвір’я та парку годівнички. Для виготовлення годівниць діти використовували різноманітні матеріали: деревину, фанеру, коробки, пластикові пляшки, пакети з-під фруктового соку та інший підручний матеріал.


         «Якщо регулярно поповнювати годівниці кормом, то це допоможе зберегти зимуючих птахів від загибелі. Полюбляють пернаті гарбузове, кавунове та динне насіння, просо, несмажене насіння соняшника, подрібнене кукурудзяне зерно, несолене сало. Не варто годувати птахів гречаними, пшеничними, ячмінними крупами, а також рисом і пшоном. Два останні види круп розбухатимуть у шлунках птахів і завдаватимуть їм додаткових неприємностей у холоди. Також не варто загодовувати птахів хлібом – розповідає учням вчитель екології Барко Наталія Іванівна. – Для того щоб слухати і радіти щебетанню птахів навесні, потрібно дбати про них взимку, а вони, в свою чергу, віддячать нам чистими садами без шкідників.»


         Під час чергового поповнення «пташиних їдалень» учні помітили у кучугурі снігу зайця, який теж мабуть забрів у село у пошуках поживи. Тому вже наступного дня у шкільному саду були розкладені морква, листя капусти, розсипане зерно пшениці.


         Не будьте байдужими, подаруйте краплину чуйності і доброти братам нашим молодшим. Долучайтеся до акції «Допоможемо зимуючим птахам»!
  

В годівнички ми поклали корм для зимуючих птахів:
Порізали шматок сала, хлібних сипнули крихтів,
Ще поклали ми зерняток з гарбузів, динь, кавунів…
Не відмовляться пернаті від гостинчиків таких!


Немає коментарів:

Дописати коментар