суботу

«Лісова пісня» Лесі Українки – прекрасна пісня про любов і зраду

 Десь у лісі сопілка співає:
То сміється, то плаче-рида…
«Лісова пісня» у світі лунає
Вже століття, бо «вічно жива»!


Леся Українка була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу.
«Діамантовим вінцем» творчості Лесі Українки є драма-феєрія «Лісова пісня», яка вражає нас красою мрії, глибиною думки, музикою мови. Вона відкриває перед нами чари Полісся у шумах і тінях лісових, у веселкових барвах квітів, у зітханні вітру, гомоні весняної ночі, у буйних, «безупинного руху жагучих» силах природи. Це пісня пісень не лише Лесі Українки, а й усієї української драматургії. Жагуча й пристрасна пісня про велику любов і жорстоку зраду.


18 квітня в рамках проведення мистецького проекту «Філармонія – дітям» в Оріхівському центральному будинок культури відбулась прем’єра театралізованої програми «Лісова пісня» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії.


Учні нашої школи також мали змогу переглянути драматичну історію кохання молодого юнака та лісової красуні.


«Лісова пісня» у виконанні ансамблю «Запорожці» – це оригінальне прочитання захоплюючого сюжету драми-феєрії, показане за допомогою поєднання різних засобів сценічного мистецтва – акторської майстерності, вокалу та хореографії. Історію Мавки і Лукаша розповіли актори Катерина Слатвинська та Євген Пономарьов, вокалісти Юлія Якса та Микола Квєтков, артисти балету Юлія Хижняк та Олег Ляшенко.  


Особливо захоплено споглядали виставу учні 10 класу, адже зовсім нещодавно вони самі переживали неймовірну історію кохання і зради, перегортаючи сторінки драми-феєрії «Лісова пісня» на уроках української літератури.


Всі з великим захопленням, затамувавши подих, дослухалися до кожного слова, колоритно доповненого сучасною хореографією та класичним вокалом, що надало історії кохання героїв вистави особливого відтінку. Наприкінці глядачі щедро віддячили всіх виконавців щирими оплесками.


Стихла пісня… Сопілка змовкає…
Та співає душа, ожива!..
Тож хай в кожному серці палає
Те живе, що повік не вмира!


Немає коментарів:

Дописати коментар