неділю

Країна мрій – моя Омельницька школа


 

У сонця променях, снігу і жовтім листі,
У квітках і у вранішній росі.
Моя школа – Омельницька
Край дороги у своїй красі!
Стала ти для мене, мов колиска,
Строга, чемна, радісна, шумна,
Рідна школа – школа Омельницька,
В цей святковий день зібрала всіх вона.

Є на планеті дороге серцю місце. Кожного ранку, мов крихітні гомінливі струмочки, зливаючись у єдиний бурхливий потік, прямують сюди діти. Це рідна Омельницька школа, яка 27 жовтня відзначила свій день народження.
У нашої школи, як і в України, велика, багата та славна історія. Вперше за парти в Омельниці сіли наші ще маленькі тоді прапрадіди в 1881 році. Це була церковно-приходська школа.
Школа – це не тільки стіни. Насамперед – це діти, вчителі, пам’ять і традиції наступних поколінь. За роки свого існування школа випустила тисячі випускників. Це – тисячі людей різних професій, але всіх їх об’єднує те, що у кожного в житті була чи є Омельницька школа.


Вчитель історії та правознавства Інна Іванівна Бондаренко, як одна з перших випускниць школи, розповіла: «Школа – це все моє життя, адже я пов’язана з нею з 1967 року. Тут пройшли і дитинство, і юність, і зрілі роки. Коли в 1980 році я прийшла працювати вчителем історії, мої вчителі Борисенко С.М.,Таран Л.А., Козик В.Є., Сиротенко К.Л., Міхєєв М.Ф стали моїми колегами. А нині вже мої учні – мої колеги.
Шкільний географ Наталія Іванівна Барко зазначила, що для неї школа це родинний спадок, педагогічна династія, адже вона вчитель у 3 поколінні.
Годинник школи відлічує час уроками. Змінюються методики і підручники, на зміну рахівниці прийшли комп’ютери. Сучасні медіа стають дедалі популярнішими. Тож родзинкою свята стало відеоінтерв’ю на тему «Що для вас школа?», проведене кореспондентами шкільної газети «Вісник Омельника». Опитані школярі, майже стовідсотково назвали альма-матер другою домівкою, вчителів – батьками, а однокласників – братами та сестрами.


Вересневого дня шкільна родина прийняла у свої обійми маленьких діточок, допитливих та цікавих, першокласників Нової української школи. На день народження школи вони прийшли не з пустими руками, – їх подарунком стали ліричні рядки пісні, виконаної разом з першою вчителькою Тетяною Анатоліївною Тилик:
«Омельницька наша школа –
В світі кращої нема…».
Кожен ранок дзвоник кличе нас у школу. Кожен рік буває для когось першим, а для когось – останнім. Свої привітання адресували іменинниці і випускники. Учні 9 класу разом з класним керівником Ольгою Олександрівною Стоячко відзняли відео привітання, а 11-класники подарували школі створений власноруч календар, ілюстраціями до якого стали найпам’ятніші події їхнього шкільного життя.


Зі словами вдячності та безмежної любові привітала рідну школу минулорічна випускниця Юлія Цілина. А мелодія двох палких сердець – учня 3 класу Святослава Топчія та його бабусі Марії Іллівни – на довго запам’ятається словами пісні у їхньому виконанні:
«Школа, школа, рідна школа,
Тобі щастя бажаєм».
З подарунком завітала до Омельницької школи і її колишня учениця Пакета Лілія. Вона разом зі своїм партнером Дмитрієвим Семеном подарували іменинниці латино-американський танок.


В житті кожної людини є мрія. На завершення свята у небо злетів букет гелевих кульок із чарівним конвертом, в якому записані мрії учнів Омельницької школи.


Ми усі – велика родина, і нам разом будувати школу майбутнього. Тож нехай повік у нашому світлому домі панує незламний дух творчості, затишку і пошуку, високих моральних ідей та невмирущої материнської любові.
Закінчилося свято веселим флешмобом «Сlap snap».



Немає коментарів:

Дописати коментар