пʼятницю

Тиждень англійської мови «Україна speaking»


Англійська мова… наче і проста, але, разом з тим, така складна. Вона асоціюється з аристократизмом, королевою, 5-ою вечора для чаю, Біг-Беном. Аналізуючи сучасне сьогодення, робиш висновок, що знання англійської не розкіш, а необхідність. Англійською спілкуються за кордоном, користуються на роботі, школі, гуртках, інколи вдома. Саме тому діти змалечку починають її вивчати і виходить у них здорово.


Гарно виходить і в учнів нашої школи. Цього тижня ми співали, говорили, дивитись відео та фільми англійською.


Багато вчителів та психологів рекомендують вішати потрібну інформацію на яскравих стікерах в тих місцях, де найчастіше буваєш. Ми вирішили спробувати таку цікавинку.  Результат нашого експерименту приголомшливий – діти початкових класів з великою цікавістю читали, запам’ятовували, шукали по школі слова, якими користуємось щодня.


Окремою окрасою тижня стало літературно-музичне свято «Нестримна музика кохання» до Дня Святого Валентина. Захід мав на меті познайомити учнів з історією виникнення свята і традиціями його святкування у різних країнах; з найкращими зразками інтимної лірики світових класиків. Велося свято двома мовами: українською та англійською.


У виконанні учнів школи прозвучали сонети Вільяма Шекспіра і Франческо Петрарки, поезії Роберта Рождественського і Олександра Пушкіна, а також пісні сучасних композиторів у виконанні дівчат 5 та 9 класів. Крім того учасники заходу переглянули театралізовані уривки з трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта» та поеми у віршах О.Пушкіна «Євгеній Онєгін». Нестримною музикою кохання озвався у серцях школярів прекрасний вальс, у виконанні Маші Богославської та Стаса Різніченка.


Родзинкою свята стали конкурси, в яких школярі показали свої як інтелектуальні, так і творчі здібності.


Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Варто замислитись, адже сьогодні саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння англійською мовою є потребою часу. Окрім того, під час вивчення англійської мови, знайомлячись з традиціями і звичаями інших народів, ми переконуємось у неповторності власної української культури.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар