пʼятницю

Роби добро, бо ти – Людина!


Доброта поряд з любов’ю і милосердям є однією з підвалин, на яких тримається світ. Це міст, що сполучає два береги; ковток води, що втамовує спрагу; сонячний промінь, що зігріває у лютий мороз… Відомий дитячий письменник Марк Твен якось зауважив, що доброта – це та мова, яку можуть почути навіть глухі і побачити сліпі.
Прикладом щирої доброти для нас, українців, є Святий Миколай, який зовсім скоро завітає в кожен дім. А сьогодні цей сивобородий добродій став гостем нашої школи, аби разом зі своїми помічниками янголятами підвести підсумок природоохоронної акції «Екоялинка», до якої залюбки приєдналися Омельницькі школярі. Цьогоріч шкільна новорічна красуня прикрашена лише екологічно чистими іграшками: шишками, горіхами, ягодами та прикрасами, виготовленими з деревини і паперу.
З побажаннями добра і віри в дива, відкрив Святий Миколай благодійний ярмарок, виторг від якого з ініціативи учнів повністю піде на доброчинність. Невимушена затишна атмосфера та аромати смачної домашньої випічки перетворили захід на справжнісіньке свято. Шанувальників посмакувати шедеврами домашньої кулінарії виявилося доволі багато, учні з задоволенням витрачали кишенькові гроші на улюблені смаколики. Домашню випічку охоче розкуповували не тільки діти, а й батьки та вчителі. Старші учні самі продавали свій товар, а от молодшим допомагали матусі.
Із покоління в покоління передається українцями священний заповіт: роби добро, бо ти – Людина. Протягом років навчання у школі діти отримають багато різноманітних знань та навичок, але головному вони вже навчилися – бути небайдужими і творити добро!

Немає коментарів:

Дописати коментар