понеділок

Правовий всеобуч «Права людини і дитини»

 

В рамках Всеукраїнського тижня права в Омельницькій філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» дільничний офіцер поліції Світлана Руденко провела правовий всеобуч «Права людини і дитини».
Мета акції – підвищення рівня правової культури та правової свідомості підлітків, інформування  щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб.
Учням було роз’яснено їх права, обов’язки, необхідність дотримання Єдиних вимог поведінки в навчальний час, а також відповідальність за проступки та правопорушення, адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.


Світлана Антонівна звернула особливу увагу на відповідальність батьків за виховання і навчання дітей та  протидію в шкільному середовищі булінгу. Адже з юних літ людина часто потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що ти не знаєш, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися по допомогу.
Учні переглянули навчальні відеоролики та мали змогу поставити представнику правоохоронних органів запитання, на які отримали ґрунтовні відповіді. Дякуємо Світлані Антонівні за змістовну та пізнавальну бесіду, адже, на думку педагогів та батьків, вчасно та вдало  проведена бесіда з дітьми є запорукою врятованого життя чи здоров’я дитини.


Немає коментарів:

Дописати коментар