середу

Мандрівна виставка «Кожен має право знати свої права»


З 18 квітня в місті Запоріжжя на базі Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти розпочала роботу мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права». За тиждень тут встигли побувати близько тисячі школярів, серед яких були і учні нашої школи. Особливістю даної виставки є те, що екскурсію проводять молоді гіди – студенти, які пройшли спеціальне навчання за принципом «рівний-рівному».
Спираючись на 25 стендів пересувної експозиції наші гіди, студенти 2 курсу коледжу КПУ Сергій Вигінський, Андрій Зубарєв, Анна Степанова та Любов Дініс, в доступній формі розповіли про походження прав людини, людську гідність, основні ознаки прав людини, заборону дискримінації, критерії допустимості обмежень прав людини, демократію, правову державу та зміст стандартів окремих прав та свобод. Матеріал підкріплювався зображеними на панелях фотографіями історичних постатей та подій, посиланнями на історичні документи, цитатами визначних особистостей.


Чотири тематичні блоки виставки: «Еволюція прав людини», «Цінності прав людини», «Права дитини» та «Окремі аспекти захисту прав людини» є чудовим методичним інструментом навчання правам людини, адже містять не лише навчальну інформацію, але і слугують відправним пунктом для обговорення найбільш актуальних питань щодо прав людини та можливостей їх відстоювання.
Учні та педагоги школи щиро вдячні організаторам виставки та екскурсоводам за чудову можливість прочинити двері у світ правової освіти з питання прав людини.


       Смачним бонусом для школярів став майстер-клас від Майстерні «Веселі Карамелі». Ведуча-екскурсовод Олеся цікаво та весело розповіла про історію створення карамелі, її розповідь супроводжували виготовленням карамелі майстри-карамельє Тетяна та Олександр. На дитячих очах відбувалося диво: з рідкої карамельної маси, що складається лише натуральних інгредієнтів, майстри створили яскраві карамельки. Крім того, кожен отримав можливість відчути себе чарівником і долучитися до процесу створення ласощів.



Немає коментарів:

Дописати коментар