неділю

Акція «Первоцвіт»


Цвітіння – відповідальна пора в житті рослин і час великої уваги до них людей. Різноманітність форм, багатство фарб та ароматів зробили квіти важливим атрибутом людського буття і разом з тим – джерелом смертельної безпеки для них. Це особливо стосується ранньоквітучих рослин, або, як їх точно називають – первоцвітів.


Два роки тому члени науково-дослідницького краєзнавчого об’єднання «Астер» долучилися до щорічної Акції «Первоцвіт» Всеукраїнської Екологічної Ліги. Членами еколого-географічної та еколого-біологічної філій було висаджено 30 цибулин підсніжників на території заказника місцевого значення, горі Чабанка. Минулого року акція продовжилася і поряд з Галявиною Підсніжників з’явилася Галявина Нарцисів. Школярі висадили 300 цибулин білих та жовтих нарцисів з надією на те, що наступної весни вони порадують рясним цвітом. І результат не змусив себе чекати…


Метою акції «Первоцвіт» є не лише висадка перших весняних квітів, а й бажання привернути увагу до первозданної природи рідного краю,  заклик до її збереження та охорони.


Немає коментарів:

Дописати коментар