четвер

Чорнобиль не має минулого часу


Чи знаєш ти, світе,
Як сиво ридає полин,
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить?
(Б.Олійник)

  Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
  31 рік відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він приніс світу багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
  Катастрофа на Чорнобильській АЕС сколихнула весь світ і своєю величезною руйнівною силою, і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її страхітливими наслідками.
  26 квітня є днем пам’яті як про найбільшу техногенну катастрофу, так і днем вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди вписано до літопису людської мужності, він навічно залишиться в пам’яті українського народу.
  В рамках заходу «Чорнобиль не має минулого часу» учні школи привітали земляків-учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Іванця Василя Павловича, Руденко Тетяну Петрівну та Гуцуляка Валерія Романовича.


  У школі було проведено тематичний відео-лекторій «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС» та віртуальну екскурсію до Національного музею «Чорнобиль».
  26 квітня – День національної жалоби. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар