пʼятницю

14 лютого - Міжнародний день дарування книг

"Читайте між рядками
не знайдене в рядках.
Закрита книга - камінь,
відкрита книга - птах".
Анатолій Кичинський


З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга – величезна удача. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Недарма в народі кажуть, що людина перестає мислити, коли перестає читати.
Відома народна мудрість стверджує, що «книга - найкращий подарунок». Тож поява у календарі свят Дня дарування книг є зовсім невипадковою. А статус Міжнародного свято здобуло не тільки по причині своєї глобальної суті, а й тому, що корінням своїм воно вийшло з народу, бо ініціатива його появи належить одній звичайній людині – американці Еммі Бродмур – засновниці сайту дитячої книги в США. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.
Згодом це починання підтримали в усьому світі велика кількість письменників, блогерів, відомих і звичайних людей. Мета цього дня дуже проста – подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само. 
Пропонуємо Вам декілька простих способів відсвяткувати Міжнародний день дарування книг:
-          Презентуйте книгу перехожому по дорозі у школу чи на роботу;
-          Виберіть книжки зі своєї домашньої бібліотеки і подаруйте друзям чи колегам;
-          Залиште книгу з милою запискою на лавці в парку або в трамваї чи будь-якому іншому людному місці;
-          Завітайте з книжковими подаруночками до дитячого садка, школи, лікарні, притулку…
І не забувайте розповісти про свої результати у соцмережах з хештегом #bookgivingday.
В кожного з нас вдома є книги, які ми вже прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, які захоплюються читанням. Передати книгу в дар бібліотеці-значить подарувати книзі друге життя і справжнє задоволення багатьом читачам на довгі роки.
Упродовж багатьох століть пам’ятки людської думки накопичувалися саме в бібліотеці. Тому ми, учні 11 класу Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля, вирішили започаткувати загальношкільну доброчинну акцію «Подаруй бібліотеці книгу!». І почали ми її з того, що 14 лютого 2019 року у Міжнародний день дарування книг поповнили фонд шкільної бібліотеки п’ятитомним зібранням сучасного автора, майстра пригодницького роману Томаса Тімайєра. Його «Хроніки шукачів світів» стануть окрасою нашої бібліотеки і нагадуватиму учням школи про нас. 
Звертаємось до всіх небайдужих з проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – подаруйте їх нашій шкільній бібліотеці!


 P.S:
Томас Тімайєр – сучасний німецький письменник, що видав цілу серію чудових книг в пригодницькому жанрі, яка отримала назву «Хроніки шукачів світів».


Головний герой серії – дивовижний вчений на ім’я Карл Фрідріх Донхаузер, який вважає себе сином великого натураліста Вільгельма фон Гумбольдта. Разом з командою юних супутників він здійснює експедиції в найбільш недосліджені райони Землі, відкриває раніше невідомі народи і племена, зав’язує дружбу з неймовірними істотами, знаходить фантастичні скарби і при цьому примудряється уникнути смертельних небезпек.
Унікальна природа, сильні характери, зіткнення доль на рубежі ХІХ і ХХ століть, незвичайні знахідки – фантастико-пригодницькі історії Томаса Тімайєра миттєво захоплюють читача і не відпускають до самої останньої сторінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар