середу

Профорієнтаційний тренінг у Оріхівському районному центрі зайнятості

 

         18 лютого в Запорізькій області стартував Місячник профорієнтації.  Головна мета сучасної профорієнтаційної роботи – привернути увагу учнів до питання важливості вибору професії, вчити бачити свої реальні перспективи і можливості, нести особисту відповідальність за своє майбутнє, розвивати вміння планувати і досягати професійних цілей, раціонально використовувати час.


Для реалізації поставлених цілей головний спеціаліст з профорієнтації Оріхівського районного центру зайнятості Яна Іванівна Дубяга 27 лютого 2019 року провела профорієнтаційний тренінг для учнів 9 та 11 класів Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа».
Учасники тренінгу взяли участь у міні-дискусії щодо правил вибору професії, помилок, які допускаються молоддю при здійсненні професійного вибору. Крім того, у формі командної роботи учні розробили алгоритм досягнення поставлених цілей.


Значну увагу працівник РЦЗ приділила питанню формування активної установки самої молоді на досягнення цілей шляхом застосування формули успіху та методики самопереконання. Також під час заходу учні були повідомлені про профорієнтаційну платформу «Моя професія».


Даний профорієнтаційний захід допоможе школярам поглянути на себе очима інших людей, навчитися бачити свої реальні перспективи і можливості, навчитися планувати і досягати професійних цілей та навчитися раціонально використовувати час.


Завершенням тренінгу стала вправа з рефлексії та притча:
Колись давно, в одному місті, жив мудрець. Слава про його мудрість рознеслась далеко навколо його рідного міста, люди здалеку приходили до нього за порадою.
Але був у місті чоловік, який заздрив його славі. Прийшов він якось на луг, спіймав метелика, посадив його між зімкнутих долонь і подумав:
 – Піду я до мудреця і спитаю у нього: скажи, о наймудріший, який метелик у мене в руках: живий або мертвий?  Якщо він скаже «мертвий», я відкрию долоні, метелик полетить.  Якщо він скаже «живий» – я зімкну долоні, і метелик помре. От тоді всі й зрозуміють, хто з нас розумніший.
Так все і сталось. Заздрісник прийшов у місто і спитав у мудреця:
– Скажи, о наймудріший, який метелик у мене в руках: живий чи мертвий?
Пильно дивлячись в очі, мудрець сказав:
– Все в твоїх руках!


Немає коментарів:

Дописати коментар