неділю

Про дружбу і не тільки…


         11 червня набуває чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму. Саме до цієї знаменної події в Омельницькій філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради за ініціативою місцевого старости Трипольського П.М. відбувся захід «Відкриваємо Європу разом».
Вчитель іноземної мови Сухоминська Ю.В. разом з учасниками пришкільного мовного табору Білоконь Наталею, Цибульською Аліною та Силкою Софією ознайомили школярів з історією створення Європейського Союзу та його символікою. Прапор Євросоюзу – яскраво-синє полотнище із зображенням у центрі кола з дванадцяти золотих зірок. Число зірок не пов’язано з кількістю країн-членів організації. У різних традиціях «12» є символічним числом, що означає абсолютну досконалість. Це також і кількість місяців у році, і кількість цифр на циферблаті годинника. А коло є символом єдності.
Гімн ЄС – мелодія, що символізує Європейський союз. Музика створена на основі фінальної частини «Дев’ятої симфонії» Людвіга ван Бетховена, написаної на вірш Фрідріха Шіллера «Ода радості», що висловлює ідеалістичний заклик до усіх людей об’єднатися.
  Не випадково була обрана і дата проведення заходу –  9 червня. Адже саме 9 червня відзначається Міжнародний день друзів. Спільна історія України та ЄС пишеться вже не одне десятиліття, і їх по праву можна назвати старими добрими друзями. А введення безвізу є прямим доказом цього.
Яскравим елементом заходу став «Парад європейських держав», а завершальним акордом можна назвати урочисте встановлення прапора Європейського Союзу поряд з державним на даху школи, як символ єднання України та Європи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар