суботу

На екскурсію до Запоріжжя

Ні, ти не знаєш добре України,
Якщо на Запоріжжі не бував.

/ П.Ребро /


            Славне місто Запоріжжя відоме на всю Україну і далеко за її межами. І сьогодні ми отримали чудову нагоду відвідати обласний центр та побувати в Запорізькому міському дитячому ботанічному саду.


            Екскурсовод Валентина Павлівна розповіла, що цей сад саме дитячий, і цим відрізняється від усіх інших в Україні. Його територія охоплює 14,6 га, на яких розташовані оранжереї «Кактусарій», «Зимовий сад», теплиці, дендропарк. Всього у парку налічується близько 4 тисяч найнесподіваніших рослин. Серед них є представники хвойної флори, також тропічні, субтропічні рослини, одних троянд тільки близько 130 сортів. Неймовірні емоції викликали у школярів мавпочка Чіп та китайські декоративні коропи.


            Наступною зупинкою став Музей техніки Богуслаєва. Тут під відкритим небом розташовані зразки військової техніки: дивізійні та протитанкові гармати, гаубиці, зенітний комплекс «Шилка», бронемашини «Катюша» та «Град». Двоповерхова будівля з просторими залами захопила уяву колекцією мотоциклів вітчизняного та іноземного виробництва, українським куточком та зібранням тульських самоварів. А експозиція авіадвигунів стала місточком, по якому школярі дісталися до наступної зупинки – Запорізького міжнародного аеропорту.


            Цікава розповідь про авіацію та структуру аеропорту від екскурсовода Дмитра Михайловича, прогулянка по льотному полю, відпочинок на борту справжнього літака та яскраві фото у кабіні пілота справили неабияке враження. 



                  Окрилені та щасливі школярі поверталися додому сподіваючись на наступну зустріч з чудовим містом, ім’я якому Запоріжжя.    


Немає коментарів:

Дописати коментар