четвер

Острів Хортиця – подорож в часи козацтва


         Існують історичні місця, які протягом тисячоліть викликають у людини подив, хвилювання і захоплення їх природною красою, неповторністю. Таким місцем є острів Хортиця, що зберігає найцікавіші сторінки нашої історії. І сьогодні нам випала можливість відвідати одне з 7 чудес України, українську святиню, знаменитий острів слави козаків і Запорозької Січі.


         Ця подорож була надзвичайно чудовою та цікавою для кожного з нас. Екскурсія територією історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» дала змогу на власні очі побачити відтворений образ столиці Вольностей Війська Запорозького Низового, зануритися в історичне минуле наших пращурів. Ми відвідали житло, церкву та господарські будівлі степових лицарів, дізналися про побут та звичаї як запорожців, так і населення українських земель ХVІІ-ХVІІІ століття, відчули дух козацької доби, дізналися багато цікавих фактів про мужність та героїзм українського козацтва.


         Задоволені ми поверталися додому. В наших серцях навіки викарбується спомин про славетний острів Хортиця – колиску козацької слави нашого краю.



 Голова Учкому,
учениця 10 класу
Білоконь Наталя

Немає коментарів:

Дописати коментар