пʼятницю

СНІД – знати, щоб жити!


1 грудня у світі відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, девіз якого: «Озирнись, навколо тебе люди». Його мета – ще раз продемонструвати зростаючі зусилля всього людства призупинити епідемію ВІЛ-інфекції. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. У даний час понад 41 мільйон чоловік живуть, будучи інфіковані ВІЛ/СНІДом. Найбільше від розповсюдження цього небезпечного захворювання страждає молодь.
Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначили 1-го грудня 1988 року на зустрічі міністрів охорони здоров’я країн, членів Організації Об’єднаних націй, які закликали до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу.
У 2003 році Всеукраїнська мережа ВІЛ-інфікованих людей, виступила з ініціативою замінити назву з «Дня боротьби зі СНІД» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми». Мета переймування досить гуманна – підвищити рівень толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.
Тож з метою інформування учнів про ВІЛ/СНІД та запобігання поширенню інфекції, виховання толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих 1 грудня у нашій школі соціальним педагогом Ільченко Альвіною Миколаївною та практичним психологом Лепетченко Наталею Валеріївною були проведені інформаційно-виховні години та тренінги для учнів 1 та 5-11 класів  на тему «Ти маєш про це знати!».
Також учні та вчителі школи прийняли участь у акції «Червона стрічка», приколовши до одягу червону стрічку, як знак толерантного ставлення до ВІЛ/СНІД позитивних людей.
Червона стрічка, як символ боротьби зі СНІДом, була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Червона стрічка (обернене «V») є символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.



Немає коментарів:

Дописати коментар