вівторок

ІІ турнір з настільного тенісу пам’яті М.А.Доллежаля

 

            22 грудня в нашій школі пройшов ІІ турнір з настільного тенісу пам’яті Миколи Антоновича Доллежаля. Випробувати свої сили у прекрасному виді спорту та позмагатися за кубок чемпіона зібралося п’ять команд – представниць шкіл Оріхівського району: Новоіванівська філія КЗ «НВК «Джерело» Комишуваської селищної ради, КЗ «Яснополянська ЗОШ І-ІІІ ст.», КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» та господарі корту – Омельницька філія імені академіка М.А.Доллежаля.


            Під час урочистого відкриття турніру ведучі, учениці 7 класу Аліна Дудинець та Світлана Петровська, розповіли, що дата турніру була вибрана не випадково. 22 грудня Україна відзначає День енергетика, свято тих, для кого поняття «світло» і «тепло» не просто слова, а ціла епоха. Гордість нашого краю – Микола Антонович Доллежаль – вчений енергетик, творець ядерного століття, головний конструктор атомних таємниць, народився 27 жовтня 1899 року в селі Омельник. Його життєвий шлях довжиною у 101 рік став зіркою-дороговказом на небосхилі енергетики, адже серцем першої в світі атомної електростанції став ядерний реактор, розроблений під керівництвом нашого земляка. Тож саме в професійне свято академіка М.А.Доллежаля і був проведений турнір з настільного тенісу пам’яті видатного вченого-енергетика.


            Вітальну адресу від працівників Запорізької АЕС зачитала завідувач філії Тетяна Іванівна Орел, яка мала привітальне слово до команд-учасників турніру. З теплими словами до присутніх звернувся почесний гість нашої школи, директор Малотокмачанської ЗОШ Олександр Григорович Гамов. Приємною несподіванкою стала подарована Олександром Григоровичем ікона Серафима Саровського, чий образ в християнстві пов'язаний з духовною стійкістю та гармонією,  аби святий став охоронцем турніру та його учасників.


            Капітанами команд було виголошено урочисту обіцянку учасника тенісного турніру грати з дотриманням правил гри, спортивної честі та етики. З відповіддю звернувся до усіх присутніх головний суддя турніру Володимир Іванович Орел, який від імені суддів також дав урочисту обіцянку судити учасників чесно та з повною безсторонністю. 



            В результаті напружених поєдинків, що тривали кілька годин, перемогу вибороли господарі корту, з невеликим відривом ІІ почесне місце посіла команда з Малої Токмачки, ІІІ – гімназія № 1 «Сузір’я».  В цілому підсумкова таблиця турніру з настільного тенісу пам’яті М.А.Доллежаля мала наступний вигляд:

Командний залік:

І місце – Омельницька філія імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» 
ІІ місце – КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.»
ІІІ місце – КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я»
ІV місце – КЗ «Яснополянська ЗОШ І-ІІІ ст.»
V місце – Новоіванівська філія КЗ «НВК «Джерело» Комишуваської селищної ради

Особистий залік серед дівчат:

І місце – Порьяз Олександра (Мала Токмачка)
ІІ місце – Заєць Світлана (Ясна Поляна)
ІІІ місце – Цибульська Аліна (Омельник)


Особистий залік серед хлопців:

І місце – Гнусін Владислав (Мала Токмачка)
ІІ місце – Семенов Руслан (Омельник)
ІІІ місце – Філип Олександр (Ясна Поляна)

Парний залік серед дівчат:

І місце – Цибульська Аліна, Білоконь Наталя (Омельник)
ІІ місце – Косьмін Лілія, Чабаненко Анна (Омельник)
ІІІ місце – Порьяз Олександра, Анікєєва Владислава (Мала Токмачка)

            Всі переможці та призери були нагороджені кубками, медалями, грамотами, сертифікатами учасників турніру та отримали заряд позитивних емоцій від чудової гри.
            Зичимо всім подальших перемог та високих спортивних досягнень!




Немає коментарів:

Дописати коментар