середу

Всеукраїнський тиждень права. Зустріч з дільничним офіцером поліції

 

         В рамках Всеукраїнського тижня права, що цьогоріч припав на період з 4 по 10 грудня, пройшла зустріч школярів з дільничним офіцером поліції Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області Світланою Антонівною Руденко. Офіцер поліції розповіла учням про правову ситуацію серед неповнолітніх у районі, наголосила на існуючих проблемах, необхідності сумлінного дотримання школярами вимог Статуту школи та Правил для учнів. Вона зауважила, що в учнів є не лише права, а й обов’язки.
         Серед учнів 1-4-х класів було проведено попереджувально-роз’яснювальну бесіду «Що треба знати про право і закон» та конкурс малюнків «Національна поліція очима дітей».


         Учні 5-6 класу прослухали лекцію на тему «10 правил безпеки сучасної дитини», в якій йшла мова норми поведінки в сім’ї та школі, на вулиці та на сторінках соціальних мереж Інтернет. Школярі пообіцяли, що пам’ятатимуть повчальні настанови працівника поліції.


         Під час зустрічі з учнями 7-8 та 9-11 класів, Світлана Антонівна ознайомила старшокласників з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці, з правилами безпечного поводження в Інтернеті та звернула увагу на види відповідальності учнів та їхніх батьків за скоєні правопорушення. Значну увагу офіцер поліції приділила профілактиці вживання алкоголю, тютюну, наркоманії та наслідкам їх вживання «Від спроби до залежності». Не менш змістовною виявилися бесіди «Публікація в соцмережі як доказ у суді» та «Сині кити» і інші смертельні квести».


         Під час зустрічі учні мали змогу задати представнику поліції безліч запитань та обговорити ситуації, що найбільше цікавлять дітей.   


Немає коментарів:

Дописати коментар