суботу

Всесвітня залежність, яка називається «ІНТЕРНЕТ»


Ми можемо почати з одного простого питання: чи можете Ви уявити своє життя без Інтернету? Просто закрийте на кілька секунд очі і подумайте про те, яке життя було без Інтернету. Вам може бути важко особливо, якщо ви народились в цифрову епоху.
Millennials – також відомі як цифрові користувачі – ніколи не пізнають світ без зв’язку та мобільних пристроїв. Так, є ще невеликі ділянки нашої планети, де не має ні дротів ні кабелів, але – принаймні для нас, що живуть у розвинених країнах – важко уявити собі життя без Google, Apple, Instagram або Facebook.
Якщо ви «загуглите», то знайдете безліч експериментів або досліджень про життя без Інтернету. Всі вони сходять до єдиної остаточної істини:

«Я навіть не можу уявити собі моє життя без Інтернету чи смартфона, 
це є невідємною частиною того, хто я є».

Що змінилось з появою Інтернету?
За дослідженням U-Report, 60,9 % опитуваних навчились користуватись Інтернетом самостійно. Але навіщо ми це робили?


66,6% U-репортерам подобається дізнаватись щось нове для саморозвитку, 41% знаходити важливу інформацію для власного майбутнього, 24,5% розвивати нові навички та 24,3% ділитись вподобаним контентом.
Кожен використовує всесвітню мережу у своїх власних цілях, а ми підсумували, як вона впливає на наше життя. Ось 10 речей яких змінив Інтернет у нашому житті:
1. Пошук інформації: завдяки смартфону, ми маємо вільний доступ до знань і в будь-який час можемо знайти все необхідне.
2. Спілкування: тепер ми не пишемо листи і рідко телефонуємо, бо зручніше домовитись в мессенджері про зустріч. Тим паче, якщо вас більше ніж двоє. Навіть є можливість зібрати вечірку менше ніж за годину.
3. Шопінг: можливо не встаючи з дивану купити неймовірну сукню чи сорочку в інтернет-магазині чи замовити їжу додому. Це і розширює кордони, адже не потрібно їхати в інше місто/країну за бажаним «щастям», варто тільки зайти на сайт та обрати те, що забажаєте.
4. Подорожі: тепер можливо дізнатися про омріяне місце все, що необхідно перед поїздкою і вдало підготуватися.
5. Розваги: починаючи від фільмів, онлайн-телебачення, соцмереж, закінчуючи іграми, книгарнями та всім, що вам необхідно.
6. Фінансові послуги: інтернет-банкінги, грошові перекази, навіть оплата комунальних послуг – все можна зробити з Інтернетом.
7. Відносини: Інтернет дає можливість знайти не тільки друзів за інтересами, другу половинку, а й завести ділові відносини.
8. Здоров’я: звичайно, можна знайти симптоми хвороб які є і яких немає, якщо довіряти всьому, що написано. Але ще є можливість зареєструватись в онлайн-черзі до лікаря чи отримати онлайн-консультацію.
9. Маркетинг: зі зміною потреб та способу їх задоволення змінився і маркетинг, з’явились нові підрозділи, спеціальності та методи впливу на людей.
10. Робота: знайти, податися на роботу, пройти в інтерв’ю – все це можна вже зробити в онлайні. І не потрібно вишукувати в газеті вакансії, ходити по офісах, друкувати 30 примірників свого резюме.
Звичайно, розуміємо, що переваг багато, але є і недоліки. U-Report дізнався, що молоді не подобається в Інтернеті.


40,3% не подобається ризикованість стати жертвою шахраїв; 31,1% насильство в історіях, фото, відео; 22% обурює небажаний контент про секс.
Але, що може зробити Інтернет кращим? Дешеві тарифи (38%), вища швидкість підключення (37,3%) та краще Інтернет-покриття (36%).
А як Інтернет вплинув на Ваше життя? Чи вважаєте, що без нього воно було б кращим?




Немає коментарів:

Дописати коментар