неділю

Зимові Олімпійські ігри 2018


«О Спорт! Ти мир!» – ця знаменита фраза належить легендарному П’єру де Кубертену. Саме завдяки його ініціативі кожні чотири роки молоді сильні мужні та завзяті люди Землі з’їжджаються в одну з країн для того, щоб взяти участь у спортивних змаганнях Білої Олімпіади.
З 9 по 25 лютого 2018 року у південнокорейському місті Пхьончхан відбулися ХХІІІ зимові Олімпійські ігри.


Команди з вісімдесяти чотирьох країн змагалися з п’ятнадцяти  зимових видів спорту, вісім з яких належать до льодових (бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг) та сім лижних змагань (гірськолижний спорт, сноубординг, фрістайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство).
Команда України у складі тридцяти трьох спортсменів також прийняла участь у зимовій Олімпіаді 2018, зайнявши 21 місце у загальному медальному заліку.
Єдину золоту медаль українській олімпійській збірній приніс фристайліст, фахівець з лижної акробатики Олександр Абраменко.  


Більш детальну інформацію можна знайти за посиланнями у Вікіпедії: Україна на зимових Олімпійських іграх 2018 та Зимові Олімпійські ігри 2018.  


Це цікаво!

З нагоди найважливішої події світового спортивного життя у 2018 році – ХХІІІ зимових Олімпійських ігор – Національним Банком України було випущено дві кольорові монети номіналом 2 та 10 гривень.


Монета номіналом 10 гривень виготовлена ​​зі срібла і містить 31 г металу 925-ї проби. На аверсі зображено стилізований факел у вигляді римської цифри ХХІІІ з кольоровим вогнем. На реверсі можна побачити фрагмент стилізованої сніжинки, в центрі якої – знак Національного олімпійського комітету України. Між кристалами сніжинки на матовому тлі розміщено піктограми, що символізують зимові види спорту. Срібна монета випущена тиражем 5 тис. штук.
Також випущені 40 тис. монет з нейзильберу номіналом 2 гривні. Малюнок відрізняється кольором олімпійського факела – для зображення синього вогню використаний метод тамподруку.

Немає коментарів:

Дописати коментар