неділю

День Безпечного Інтернету


    День безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно. Міжнародна календарна подія виникла за сприяння організації Insafe у 2004 році. День безпеки в Інтернеті відзначається більш ніж в ста країнах. Тисячі людей в усьому світі об’єднуються заради підвищення освіченості з питань безпечного, відповідального і позитивного використання Інтернету. 


         В сучасних умовах інформатизації суспільства надзвичайної ролі набуває комп’ютерна грамотність та медіа-культура суспільства. Починаючи з 2008 року, Міжнародний День безпечного Інтернету було запроваджено і в Україні.
З кожним новим поколінням підвищується рівень проникнення Інтернету в життя людей. Тема безпечного Інтернету є досить актуальною педагогічною проблемою. Сьогодні все більша кількість школярів користується Інтернетом для спілкування, пошуку інформації, ігор, скачування мультимедійного контенту. З розширенням можливостей в онлайні зростають і ризики: шахрайство, дорослий контент, інтернет-залежність.   
Останні роки ідея онлайн-безпеки еволюціонувала, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету. Гаслом цьогорічного Дня безпечного Інтернету став заклик: «Будь зміною: об’єднаймось для кращого Інтернету».  
Інтернет є таким, яким ми створюємо його щодня: він є кращий і доброзичливий настільки, наскільки кожний з нас є ввічливим та позитивним онлайн. 



Немає коментарів:

Дописати коментар