суботу

Міжрегіональний фестиваль ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив»


Зовнішність може сказати про людину дуже мало. Вся сутність особистості розкривається під час спілкування, тому людині  достатньо один раз почути як говорить її  співрозмовник, аби зрозуміти з ким вона має справу.
Уміння красиво говорити, привертає увагу та викликає симпатії, навіть більше, ніж зовнішня краса. Спілкування з розумною,  ерудованою людиною, яка вміє чітко та цікаво висловлювати свої погляди й думки, завжди  буде приємним та корисним. Тому така людина ніколи не залишиться на самоті, приваблюючи до себе нових друзів та співрозмовників.
Існує легенда про те, як одного разу до філософа Сократа привели юнака, щоб той навчив хлопця мистецтву ораторства. І Сократ, щоб перевірити його здібності, сказав: «Заговори, щоб я тебе побачив ...». «Яка людина, така і її мова», - вважав філософ. Звідси і з'явився цей чудовий сократівский афоризм, який став гаслом Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва, де молода, завзята і талановита учнівська молодь демонструє свої  ораторські  вміння.
Районний етап фестивалю проходив за номінаціями: «Добре слово краще за багатство», де своє мистецтво володіння словом показували  вихованці дошкільних навчальних закладів (старшої групи – 6 років) та учні 1-4 класів; і «Слово є вчинок» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
Нашу школу представляли учень 2 класу Третяк Єгор з монологом «Моє улюблене свято» та учениця 10 класу Білоконь Наталія, яка розмірковувала на тему «Чому ми так часто дивимось у небо».  Для обох учнів це був перший досвід публічного виступу, проте вони блискуче справилися. 




Учасники фестивалю мали змогу не лише продемонструвати власні ораторські вміння і  показати могутню силу слова, а й поспілкуватися один з одним, обмінятися досвідом, що допоможе їм у майбутньому сформувати свій особистий стиль публічного виступу.
Слова – це головна рушійна сила, яка приводить в дію добро та зло. За допомогою слів ми заявляємо про свої потреби та бажання, спілкуємося з людьми і ведемо безконечні діалоги з самим собою. Вміння гарно і переконливо говорити – має бути візитівкою сучасної людини. Потрібно виховувати в собі оратора, але при цьому пам'ятати слова філософа Демосфена: «Всяке слово, якщо за ним не буде справ, є чимось даремним і пустим».

Немає коментарів:

Дописати коментар