неділю

Як ми Стрітення святкували: Зиму проводжали, Весну зустрічали!

Нехай Зима у нашім краї
Ще на санчатах роз’їжджає,
Та в душах теплиться весна,
Спішить, крокує вже вона.

Народознавче  свято Стрітення дивовижне: інколи по-зимовому сніжне, інколи  по-весняному тепле і сонячне! Це відчуття зимової прохолоди і передчуття весняного тепла.  Щороку 15 лютого ми спостерігаємо боротьбу Зими та Весни. І цей рік не став виключенням.


У нашій школі відбулося народознавче свято «Зустріч Зими і Весни», що мало на меті залучення учнів до творчого пізнання культурної спадщини українського народу, до розкриття краси нашої національної обрядовості, прищеплення любові до рідного краю та рідного слова. На заході був представлений цікавий пізнавальний матеріал: легенди, прикмети, пов’язані із цим днем. 


Свято складалося з трьох частин. Спочатку учні школи мали змогу переглянути театралізовану зустріч Зими і Весни за режисерським сценарієм творчої групи учнів та вчителів. Продовженням  шкільного заходу стали масові гуляння на спортивному майданчику школи, де всіх об’єднали веселі зимові розваги і забави, а також весняний хоровод «Ой, минула вже зима», що супроводжував ритуал спалювання «зимової баби».  А на останок усіх учасників свята запросили на смачне частування.



Учні, вчителі та гості отримали безліч позитивних емоцій та сподівання на теплу весну і хороший врожай!



Немає коментарів:

Дописати коментар