понеділок

Урок гідності «Пам’ятати… щоб жити…»


     Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.  
Минає три роки від трагічних подій лютого 2014 року, внаслідок яких загинуло та померло від тяжких ран більше ста учасників Революції Гідності – Героїв Небесної сотні.


20 лютого у школі пройшов урок гідності «Пам’ятати… щоб жити», присвячений вшануванню подвигу великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.


         Учні та вчителі у скорботі схилили голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Переглянули презентацію та кілька відео про Революцію Гідності, згадали поіменно героїв, читали вірші, слухали патріотичні пісні. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» запалили свічку пам’яті і вшанували хвилиною мовчання загиблих патріотів, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 


Світла небесна пам’ять кожному, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни, що несла зміни, пробудження, надію… 

Небесна сотня воїнів Христа
З мечем Архистратига Михаїла,
З молитвою за волю на устах
У вічність із Майдану відлетіла.
Небесна Сотня воїнів святих
І душу, й тіло склали за Свободу,
За розбрат нації взяли на себе гріх,
Освячені любов’ю до народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар